Resultaat gericht

Oog voor de toekomst

Zorgenvrij op het internet


Activesync / exchange op iPohne en iPad

Bezitters van een smartphone kunnen op meerdere manieren hun e-mail ophalen en verzenden.
De meest uitgebreide manier is via het Activesync / Exchange protocol. Hierbij kan e-mail, agenda's en Contactpersonen volledig worden gesynchroniseerd met de overeenkomende gegevens op de mailserver. Bovendien kunnen wijzigingen naar de iPhone / iPad worden "gepushed" en naar de digio mailserver worden verzonden. Zo blijf je altijd en volledig u-to-date, ook als je onderweg bent.
Let op: hiervoor is wel het MailPlus abonnement nodig.

Instructies voor het instellen van je iPhone / iPad (iOS 5 / 6)

Ga naar “instellingen”, “E-mail, contacten, agenda’s” en selecteer onder het onderdeel “Accounts” de optie “Voeg account toe…”.

Selecteer in de lijst van E-mail soorten “Microsoft  Exchange”

Stap 1:
Vul  je e-mailadres in , het wachtwoord en een beschrijving van dit E-mailaccount (bijvoorbeeld prive mail); selecteer “Volgende”

Stap 2:
Vul het Serveradres in dat je hebt gekregen van je provider (bijvoorbeeld: smart.picusnet.nl), de Gebruikersnaam (= je volledige e-mailadres, bijvoorbeeld ); selecteer “Volgende”
De gegevens worden nu gecontroleerd

Stap3:
Selecteer de onderdelen welke je wilt gebruiken en die gesynchroniseerd moeten worden tussen iPhone / iPad en de mailserver
Selecteer “Bewaar”

Het account wordt nu toegevoegd aan de e-mailaccounts op je iPhone / iPad

Klaar!

Opties
Je kunt nu nog enkele opties zetten voor het nieuwe account; dit doe je afzonderlijk voor e-mail, Contacten en Agenda’s:

Selecteer het account in de lijst onder het onderdeel “Accounts” en zet de gewenste waarde voor:

Synchr. E-mail; deze waarde staat standaard op 3 dagen en is bedoeld om de ruimte voor de e-mail en andere gegevens van dit account op je iPhone te kunnen beperken. Als je “onbeperkt” selecteert wordt alle e-mail (en eventueel  agenda, adreslijst etc. ) die op de mailserver aanwezig is gesynchroniseerd en de daarvoor benodigde ruimte op je iPhone geclaimed.
Bij alle andere keuzes worden alleen de gegevens die betrekking hebben op de gekozen periode getoond en gesynchroniseerd.

Push e-mailmappen: hier kun je aangeven voor welke e-mailmappen wijzigingen onmiddellijk worden doorgegeven (“gepushed”) naar je iPhone / iPad (alleen als de optie “Push” voor je iPhone of iPad in het onderdeel “Nieuwe gegevens” is aangezet!).  Standaard wordt de “inbox” gepushed (als je de optie aan hebt gezet).  De overige mappen kunnen afzonderlijk worden aangevinkt, maar ditr is in het algemeen alleen zinvol als het om een gedeeld account gaat en het belangrijk is dat je voortdurend op de hoogte bent van de meest recente wijzigingen.Houd er rekening mee dat deze optie wel de batterijduur beinvloed (verkort).

Let op:  Het pushen van berichten naar je iPhone / iPad wordt in- of uitgeschakeld via de optie “Push)  in het onderdeel “Nieuwe gegevens”!
Service 
> deze pagina als pdf bewaren
> log uit
> sitemap
> disclaimer
> algemene voorwaarden
Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze produkten en ontwikkelingen. Vul uw emailadres hieronder in. U ontvangt een emailbevestiging na aanmelding.
Neem contact op
Faramir 34 
5663 SH Geldrop
tel. +31 6 22545845
email:  
Digio applications BV   © 1997 - 2020