Resultaat gericht

Oog voor de toekomst

Zorgenvrij op het internet


E-mail via de mobiele telefoon

Vrijwel alle mobiele telefoons bieden tegenwoordig standaard een zogenaamde "e-mail client" (e-mail programma) waarmee het mogelijk is om direct vanaf de mobiele telefoon e-mails op te halen, te lezen en e-mails te verzenden. Hieronder een algemene handleiding. Voor specifieke instructies met betrekking tot jouw mobiele telefoon verwijzen wij u naar de handleiding van uw mobiele telefoon.

Server voor uitgaande e-mail:
Meestal lukt het iedereen wel om de mailbox zover in te stellen in de mobiele telefoon dat het ontvangen van e-mail mogelijk is. Het verzenden van e-mail is echter vaak problematisch. Dit komt omdat de SMTP server van de eigen internet provider niet bereikbaar is (onderweg) of niet via een "vreemde" aansluiting (niet op het eigen adres) mag worden gebruikt.
Servers voor uitgaande e-mail, zogenaamde SMTP servers, zijn kwetsbaar en veel providers staan gebruik van hun SMTP alleen onder strikte beveiliging en voorwaarden toe. Een slecht beveiligde SMTP server kan misbruikt worden om grote hoeveelheden SPAM te versturen.

Om te voorkomen dat iedereen ter wereld gebruik kan maken van een SMTP server van een bepaalde internet provider, stellen internet providers de server zo in dat alleen eigen klanten vanaf het eigen netwerk e-mail kunnen versturen via de SMTP server. Ziggo klanten kunnen dus gebruik maken van de SMTP server van Ziggo zolang zij via het Ziggo netwerk verbinding maken. UPC klanten kunnen gebruik maken van de SMTP server van UPC zolang zij zich op het UPC netwerk bevinden.

Heeft je een laptop of mobiele telefoon en wil je vanaf een andere locatie verbinding maken met je mailbox om mail te versturen, dan ben je meestal op een ander netwerk van een andere internet provider. In dat geval staat de SMTP server van uw eigen provider thuis of op kantoor het niet toe dat je mail verstuurt aangezien je niet via het eigen netwerk verbinding maakt. Je hebt hiervoor dus een andere SMTP server nodig. In de regel moet je hiervoor de SMTP server gebruiken van de internet provider waarmee je op dat moment verbinding maakt.

Wanneer je mail wilt versturen vanaf je mobiele telefoon moet je dus de SMTP server gebruiken van je mobiele telecom aanbieder (bijvoorbeeld Vodafone, KPN, T-Mobile, Orange, Telfort, Proximus, Mobistar of Base). Hieronder geven wij je een overzicht van deze SMTP servers. Kies de SMTP server van de provider waarbij je met uw mobiele telefoon bent aangesloten:

Nederlandse providers:
KPN, Hi en Simyo: smtp.kpnplanet.nl
Telfort: smtp.telfortmail.nl
Orange: smtp.orange.nl
T-Mobile: smtp.gprs.t-mobile.nl
Vodafone: authsmtp.vodafone.nl *

* Bij Vodafone moet je in je e-mail instellingen instellen dat voor de uitgaande server ingelogd moet worden met je MyVodafone gebruikersnaam en wachtwoord. Zonder deze instellingen is het namelijk niet mogelijk om mail te versturen.

Belgische providers:
Proximus: relay.skynet.be
Mobistar: mx1.mobistar.be
Base: mail.pi.be

E-mail instellen in je mobiele telefoon
Kijk in de handleiding van je mobiele telefoon of de mobiele telefoon een e-mail optie heeft. Is dit het geval dan kun je het beste de handleiding volgen bij het instellen van je e-mailbox. Aangezien dit voor iedere telefoon anders is, kunnen wij hier helaas geen universele handleiding voor geven, maar wij zijn ervan overtuigd dat je met de beschikbare gegevens en bovenstaande SMTP instellingen er zeker uit moet komen.
Let op: als je zowel buiten (via het mobiele netwerk) als binnen (via een wi-fi netwerk) e-mail wilt ophalen, kun je het beste je mailaccount twee keer toevoegen, eentje voor buiten en eentje voor binnen. De meeste telefoons herkennen automatisch de soort verbinding en zullen dan van het juiste e-mail account gebruik maken.
Service 
> deze pagina als pdf bewaren
> log uit
> sitemap
> disclaimer
> algemene voorwaarden
Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze produkten en ontwikkelingen. Vul uw emailadres hieronder in. U ontvangt een emailbevestiging na aanmelding.
Neem contact op
Faramir 34 
5663 SH Geldrop
tel. +31 6 22545845
email:  
Digio applications BV   © 1997 - 2020