Resultaat gericht

Oog voor de toekomst

Zorgenvrij op het internet


Handleiding e-mail instellen Outlook 2003

Outlook 2003 is een geïntegreerde oplossing voor het beheren en ordenen van e-mailberichten, planningen, taken, notities, contactpersonen en andere gegevens. Outlook 2003 biedt allerlei functies voor communicatiebeheer, het indelen van uw werkzaamheden en een nog betere samenwerking met anderen, en dat alles vanaf één locatie.

 

 

Open Outlook en selecteer het tabblad Extra. In dit menu vind u de optie E-mailaccounts

 

 

 

Om een nieuw email account aan te maken dient u Een nieuwe e-mailaccount toevoegen te selecteren.

Druk daarna op de knop "Volgende".

 

 

 

 

Vervolgens dient u het servertype aan te geven. Hier selecteert u POP3.

Druk daarna op de knop "Volgende".

 

 

 

Vervolgens krijgt u een scherm te zien wat uit vier delen bestaat. We zullen deze delen 1 voor 1 bespreken.

 

 

 

Aan de linkerkant dient u bij de Gebruikersgegevens uw naam en emailadres in te vullen. De naam mag u zelf kiezen, deze zal weergegeven worden wanneer u iemand een mail stuurt. Het emailadres is degene die u zelf heeft aangemaakt. Vergeet hierachter niet uw domein te plaatsen.

 

 

 

 

Bij het tweede deel dient u de Aanmeldingsgegevens weer te geven. De Gebruikersnaam is het emailadres welke u al heeft opgegeven bij de gebruikersgegevens. Het wachtwoord wat moet worden ingevuld is (door uzelf) al aangemaakt in de mailadmin. Het is makkelijk om het vakje Wachtwoord onthouden aan te vinken zodat u niet steeds het wachtwoord hoeft in te typen wanneer u uw mail wilt bekijken. Indien u gebruik maakt van een openbare computer en u niet wilt dat andere uw email kunnen binnenhalen en lezen kunt u deze optie natuurlijk uitlaten. De optie Aanmelden met beveiligd-wachtwoordverificatie hoeft u niet aan te vinken.

 

 

 

 

Bij de Servergegevens dient u als Inkomende e-mail (POP3) smart.picusnet.nl op te geven. Bij de Server voor uitgaande email (SMTP) vult u de server van uw eigen internetprovider in. Indien u deze niet weet kunt u hier klikken voor een uitgebreid overzicht.

 


 

Om zeker te weten dat uw instellingen correct zijn ingevuld kunt u de instellingen eens nalopen.

Druk daarvoor op de knop "Accountinstellingen testen"

 

 

 

 

 

Wanneer u hetzelfde scherm als hiernaast afgebeeld te zien krijgt zijn alle instellingen goed.

 

 

 

Wanneer de instellingen niet geheel juist zijn ingevuld zult u een soortgelijk scherm zien. U kunt het beste de instellingen nogmaals nalopen.

 

 

 

Wanneer u vergeten bent bij de Aanmeldgegevens uw domein achter het emailadres te vermelden zal dit op het tabblad Fouten deze melding te zien zijn. Corrigeer dit en probeer het opnieuw.

 

 

 

Druk daarna op de knop "Meer instellingen".

Hier kunt u een naam aangeven waarmee u naar het E-mailaccount wilt verwijzen. Dit is vooral handig als u meerdere emailaccounts aan heeft gemaakt. U mag zelf beslissen hoe u het account noemt. Eventueel kunt u ook nog Overige gebruikersgegevens opgeven.

 

 

 

Op het tabblad Geavanceerd ziet u de Poortnummers reeds ingevuld. Indien hier andere waarden staan, dient u de gegevens uit het plaatje exact over te nemen.
Bij Bezorging kunt u aanvinken of er een kopie van berichten op de server achtergelaten dienen te worden. Zo kunt u bijvoorbeeld op meerdere computers een account aanmaken. Let er wel op dat de mailbox zo makkelijk snel vol kan raken. U kunt dan het beste via de webmail de mail die u niet meer wilt bewaren.

Druk daarna op de OK knop

Druk daarna op de "Volgende" knop

U kunt de installatie nu "Voltooien".

 

 

Service 
> deze pagina als pdf bewaren
> log uit
> sitemap
> disclaimer
> algemene voorwaarden
Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze produkten en ontwikkelingen. Vul uw emailadres hieronder in. U ontvangt een emailbevestiging na aanmelding.
Neem contact op
Faramir 34 
5663 SH Geldrop
tel. +31 6 22545845
email:  
Digio applications BV   © 1997 - 2020