Resultaat gericht

Oog voor de toekomst

Zorgenvrij op het internet


De kogel is door de kerk!

We gaan over naar .NET 4 !  Het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, daarom wat uitleg.
.NET is de naam van het ontwikkel "framework" van Microsoft, dat wij gebruiken om al onze programma's mee te bouwen. Het is geïnstalleerd op al onze Windows servers die op diverse locaties zijn opgesteld en verbonden met het internet.

Vergelijk het met een huis waarin je woont. Je richt het in naar eigen smaak, met gekochte en eigen gemaakte meubeltjes en allerlei andere zaken die bij je passen en het leven aangenaam maken. Zo af en toe moet er wat klein onderhoud gedaan worden om (soms onzichtbare) gebreken te verhelpen en eens in de zoveel jaar groot onderhoud om het huis weer aan de eisen van de tijd aan te passen.

Lang niet altijd komt dit groot onderhoud gelegen en het gaat meestal gepaard met het nodige ongemak (tijdens de verbouwing moeten we even het huis uit en daarna moeten wij zelf dan vaak weer wat bijklussen om het verbouwde huis weer aan onze eigen smaak aan te passen). Daarom proberen we het groot onderhoud vaak wat uit te stellen, maar uiteindelijk moeten we toch door de bocht, om te voorkomen dat we vroeg of laat met problemen komen te zitten en voor het blok worden gezet.

Uiteindelijk, als alle stofwolken zijn neergedaald en we weer in ons vernieuwde huis zitten vergeten we snel de tijdelijke ongemakken en genieten van een huis dat weer een tijdje zonder problemen mee kan.

Microsoft heeft in 2010 een nieuwe versie van het .NET framework uitgebracht, met veel nieuwe mogelijkheden, maar ook veranderingen ten opzichte van de vorige versie. Op de lange termijn kunnen we van de extra mogelijkheden van .NET profiteren, doordat we sommige zaken efficiënter en sneller (dus goedkoper en beter voor onze klanten) kunnen bouwen en beheren. Op de korte termijn merken onze klanten er niet veel van.

Wij hebben er veel werk mee: installeren van het nieuwe systeem en al onze bestaande programmatuur testen en waar nodig aanpassen, zodat alles weer werkt zoals verwacht. Daarna op al onze Windows servers in de datacenters in Helmond, Amsterdam en Eindhoven installeren, weer testen en daarna overstappen. Tijdens het overstappen kunnen web- en mailservices een of meerdere uren onderbroken worden, daarom doen we dat op een rustig moment.

En daarna? Als het goed is merkt u als klant geen verschil. Wij starten alweer met de voorbereidingen voor het uitbrengen van de nieuwe versie van Flexony, ons succesvolle web content management systeem.
Maar daar over later meer!
 
Hennie Terheijden
Archief
Juni 2018 (1)
December 2016 (1)
Maart 2016 (1)
December 2014 (1)
Juni 2013 (3)
April 2013 (1)
December 2012 (1)
September 2012 (1)
Februari 2012 (3)
December 2011 (1)
November 2011 (3)
September 2011 (3)
Augustus 2011 (2)
Juli 2011 (2)
Maart 2011 (2)
Februari 2011 (1)
December 2010 (1)
Juli 2010 (1)
Februari 2010 (1)

Wilt u meer informatie? Stuur ons een  of vul het formulier in op de contactpagina
Service 
> deze pagina als pdf bewaren
> log uit
> sitemap
> disclaimer
> algemene voorwaarden
Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze produkten en ontwikkelingen. Vul uw emailadres hieronder in. U ontvangt een emailbevestiging na aanmelding.
Neem contact op
Faramir 34 
5663 SH Geldrop
tel. +31 6 22545845
email:  
Digio applications BV   © 1997 - 2019